Nyttig och god barnmat

Jag gör all mat själv till min lille Pruttis och han slafsar i sig den med god aptit. När vi var ute och reste i maj var vi tvugna att köpa färdigmat till honom. Valet föll på Hipp och deras sötpotatis med kyckling. Han åt några skedar sedan vägrade han äta. Jag smakade det och förstod. Totalt smaklöst!

Jag gör mat som jag själv tycker om och kan äta upp om han lämnar rester. Den stora skillnaden är att jag ångkokar alla grönsaker. Då är både smaken och alla näringsämnen kvar i dem. Snabbt och enkelt! IKEA har billiga ångkokningsinsatser i olika storlekar om ni inte redan äger en. Se bild i receptfilen om ni inte vet vad det är. Jag är halvfinsk så jag är uppvuxen med en sådan.

Pruttis sitter bredvid i sin stol och tittar på när jag lagar mat eller leker i sitt lekrum som vi placerat bredvid köket. Förhoppningsvis vill han laga mat med oss när han blir större…

Jag har försökt samla några recpet i en minikokbok som är fri att ladda ner om ni är nyfikna. Jag kommer fylla på den regelbundet så ladda gärna ner den med jämna mellanrum: Recept Barnmat

Ta hand om er själv och småttingarna 🙂

 

*Missa inte själv att äta D-vitamin under oktober – juni, samt om du inte är ute i solen minst 30 minuter utan att smörja in dig. Holistic har bra tillskott i så fall som du kan beställa enkelt på nätet: D-vitamin